Acidul glicolic – superstarul în exfoliere chimică

Dacă te afli în fața acestui articol înseamnă că ești interesată de exfolierea chimică și pentru asta ai toată aprecierea mea (you go girl). Exfolierea chimică îmbunatațește textura și aspectul pielii ajutând la exfolierea celulelor din stratul superficial aka o piele luminoasă și glowy.

Agenții implicați în acest tip de exfoliere sunt acizii chimici și unul dintre cei mai importanți acizi chimici este nu altul decât acidul glicolic.

Acidul glicolic face parte din categoria acizilor alfa-hidroxi (AHA) și este derivat din trestie de zahăr,mere și citrice. Acesta se poate lăuda cu cea mai mică greutate moleculară din rândul colegilor săi de breaslă, ceea ce asigură cea mai bună penetrare la nivel cutanat.

Care sunt propietățile acestui acid și de ce poți să te îndrăgostești iremediabil de el?

Principalul rol este cel exfoliant, îndepărtând celulele moarte de la nivelul straului cornos (stratul extern al epidermului) și ajută la regenerarea cutanată. O dată cu înaintarea în vârstă (ugh…) acest proces de regenerare încetinește și aici intervine acidul glicolic care dă o mână de ajutor în acest proces, că e de gașcă .

Citeste tot articolul pe https://www.aboutskin.ro/